Veel minder elektronische betalingen tijdens België-Japan

Betaalbedrijf CCV geeft transactiecijfers match vrij

Ieper – 3 juli 2018 – Het verloop van de wedstrijd België-Japan vertaalt zich in de transactiecijfers die worden verwerkt door betaalbedrijf CCV. Tim Meersschaut, COO bij CCV: “Elektronisch betalen weerspiegelt wat er in de samenleving gebeurt. Terwijl iedereen aan het scherm gekluisterd zit, wordt er veel minder geconsumeerd en tijdens de pauze zien we een stevige piek." 

 

Meer consumpties voor, na en tijdens de pauze, terugval betalingen tijdens de helften

 

Voor de aanvang van de match om 20u, tekende CCV een stijging van 11,31% van de betalingen op. “Mensen bestellen nog snel een drankje voor de start van de match. Tijdens de pauze werden weer 21,96% meer betaaltransacties opgetekend dan in dezelfde periode de week ervoor”, zegt Tim Meersschaut.

 

Tijdens de speelhelften zelf valt het aantal betaaltransacties dan weer sterk terug. “Tijdens de eerste speelhelft deden de Belgen 7,25% minder betalingen. Tijdens de tweede speelhelft liep het verschil zelfs op tot bijna 14% minder transacties.”

 

Weerspiegeling van het ritme van de samenleving

 

Het elektronisch betalen is een weerspiegeling van wat in de samenleving gebeurt. “We kunnen best veel uit onze cijfers afleiden”, zegt Tim Meersschaut. “Solden, aankopen voor Sinterklaas, Kerstmis of Moederdag: het vertaalt zich allemaal in onze cijfers.”

 

Naar aanleiding van het soldenweekend stuurde CCV gisteren nog een status uit.

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.