Eerste soldenweekend start goed ondanks hete temperaturen

5,69% meer transacties

Ieper – 2 juli 2018 – De zomersolden zijn afgelopen zaterdag officieel van start gegaan onder een stralende zon. Het aantal verwerkte elektronische betaaltransacties lag op de eerste soldendag 5,69 procent hoger dan op de andere zaterdagen in juni 2018. Het gemiddeld transactiebedrag (€ 61,41) lag in vergelijking met deze zaterdagen ook 6,56% hoger. In heel wat steden openden handelaars ook de deuren voor Koopzondag. 

 

Ondanks de tropische temperaturen wisten de kortingen dus toch heel wat volk op de been te brengen. Al hielden zij daarbij ook rekening met de tropische weersomstandigheden, die wel vaker een belangrijke impact hebben op het succes van de solden.

 

Koelere voormiddag was topper

“In de voormiddag verwerkten we meer betalingen dan gemiddeld. De transacties voor 13 uur waren zelfs goed voor 41,00% van alle betalingen op zaterdag. Tussen 13 uur en 19 uur waren er 3,11% meer transacties dan op andere zaterdagnamiddagen in juni. In de namiddag hebben mensen dus net iets liever de schaduw of een WK-match opgezocht in plaats van de winkelstraten”, zegt COO Tim Meersschaut van betaalbedrijf CCV. Op zondag 1 juli verwerkte CCV minder dan de helft (44,50%) van het aantal transacties van zaterdag.

 

Story image

 

Lagere gemiddelde bedragen dan vorig jaar

In vergelijking met de aftrap van de koopjes vorig jaar (1 juli 2017) blijkt dat de Belgen nu gemiddeld zo’n vier euro minder uitgeven (toen € 65,73). “Dit is zeker deels te wijten aan de toename van elektronische betalingen voor kleinere bedragen. Een trend die al enkele jaren impact heeft op de gemiddelden”, aldus Meersschaut.

 

Methodologie

Voor de berekeningen van deze cijfers houdt CCV rekening met alle betalingen (debetkaarten en kredietkaarten) op de Belgische betaalterminals die het bedrijf beheert. CCV is de nummer twee op de Belgische markt met een marktaandeel van 30%.

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.