“E-commerce is een noodzakelijk alternatief geworden voor een groot aantal handelaren”

“E-commerce is een noodzakelijk alternatief geworden voor een groot aantal handelaren”

De ondersteuningsactie van CCV voor de horecasector was een groot succes die een honderdtal nieuwe webwinkels met zich meebracht in slechts één maand tijd.

Ieper, 15 oktober 2020 – Aan de vooravond van de « dag van de webshop » maakt CCV de balans op van zijn steun aan de horecasector sinds het begin van de COVID-19-crisis. De aanbieder van betaaloplossingen heeft ongeveer 100 nieuwe webwinkels gelanceerd om lokale bedrijven in staat te stellen hun activiteiten voort te zetten. Een weg naar het digitale die nu op een duurzame manier wordt overwogen. 

 

Een gratis digitaal platform voor de horeca 

Vanaf de eerste dagen van de lockdown, midden maart, heeft CCV zijn expertise ten dienste gesteld van burgers en handelaars. Zowel door te pleiten voor een verhoging van het aantal contactloze betalingen als door het aanbieden van een gratis digitaal platform aan haar klanten. 

"Veel zelfstandigen en KMO's zitten van de ene op de andere dag zonder klanten", zegt Bastiaan Phlips, Business Development Manager e-commerce van CCV. "We hebben ervoor gezorgd dat ze hun bedrijf konden blijven runnen door een website te maken, een online uitbreiding van hun activiteiten. We zijn daarbij vertrokken vanuit een basistemplate, zo komen we snel tot een operationele webshop, en kunnen de horeca-exploitanten de bestellingen en betalingen zo snel mogelijk afhandelen." 

Story image
 “De klanten zijn tevreden met hun webshop. CCV reikte een helpende hand naar hen uit in een tijd waarin velen in het duister moesten tasten over de toekomst van hun bedrijf. Dankzij deze nieuwe online vitrine konden ze de activiteiten van hun bedrijf voortzetten. Voor sommigen was de webshop zelfs een groot succes en kwamen de bestellingen zeer snel op gang“, zegt Bastiaan Phlips , e-commerce Business Development Manager de CCV

 

De vraag van de handelaars was groot, zo ontving CCV in minder dan een maand tijd een honderdtal aanvragen voor de oprichting van een commerciële site van haar klanten. Die zijn voornamelijk actief in de horecasector in België: brouwerij, frituur, restaurant, traiteur... Ze hadden allemaal hetzelfde doel: de continuïteit van de dienstverlening aan hun klanten verzekeren en hun bedrijf laten voortbestaan. 

  

Story image
“Sinds de opstart van het schooljaar hebben we nog steeds online bestellingen, maar minder dan tijdens de lockdown. We zijn al sinds enkele weken heropend, maar blijven tegelijk ook online actief. De website is dus de kers op de taart. We hopen vooral dat er geen nieuwe lockdown komt, maar indien die toch zou komen, zijn we er wel klaar voor. Wat er ook gebeurt, de e-commercesite zal operationeel blijven. We appreciëren de geste van CCV aan onze restaurant enorm hard”, zegt Maarten Ceusters van FAIM / www.uithaalinedegem.be 

 

E-commerce, vandaag een evidentie  

Vanaf de eerste twee weken van de pandemie werd een forse stijging (+25%) in de onlineverkoop waargenomen in de landen die door de coronacrisis getroffen werden (bron McKinsey, mei 2020). Consumenten kozen in eerste instantie voor online aankopen doen omwille van gezondheidsredenen. Een verandering in de consumptiegewoonten die zich heeft voortgezet in de volgende weken, met extra aandacht voor lokaal winkelen.    

Veel KMO's zijn zich bewust van deze verandering in het koopgedrag en hebben geïnvesteerd in een multichannel-aanpak met een online platform. Veel kleine ondernemers, zoals in de horecasector, hebben tijdens de lockdown voor het eerst ingezet op e-commerce; andere hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om een bestaande structuur te consolideren door het productaanbod of de leveringsmogelijkheden uit te breiden. 

Terwijl de gezondheidscrisis voortduurt en de kans op meer restrictieve maatregelen voor winkels - en met name voor de horeca - nog steeds bestaat, wordt e-commerce steeds meer beschouwd als een noodzakelijk kanaal voor winkeliers.

 

Zoals Bastiaan Phlips van CCV aangeeft: "De huidige crisis heeft veel bedrijven in de digitale wereld gekatapulteerd. De manier waarop we zaken doen is veranderd. Weinigen zullen nog terugkeren naar hoe alles pre-corona verliep. Het is duidelijk dat - zowel in de horeca als in veel andere sectoren – e-commerce noodzakelijk zal zijn. De combinatie van fysieke en online handel is optimaal. »

 

Om het onderwerp uit te breiden 

Wilt u met Bastiaan Phlips, de e-commerce Business Development Manager van CCV, een gesprek hebben over de evolutie van e-commerce in België? Of wilt u met de manager van het restaurant FAIM, die profiteerde van de creatie van een webshop door CCV, een gesprek aangaan over e-commerce? Neem dan contact op met Talking Birds Public Relations.  

U vindt hier aanvullende informatie over het ecommerce aanbod van CCV

 

 

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.