Heropening terrassen: 30% meer vraag naar betaalterminals

Heropening terrassen: 30% meer vraag naar betaalterminals

CCV tip: laad draagbare betaalterminal 48 uur voor de heropening opnieuw op

Ieper, 5 mei 2021 – CCV, leverancier van elektronische betaaldiensten, meldt een grote stijging van de vraag naar betaalterminals door horeca-uitbaters naar aanloop van de heropening van de terrassen op 8 mei. “Uitbaters willen helemaal klaar zijn om zoveel mogelijk klanten op de terrassen te kunnen bedienen. Ze stellen zich de laatste weken de vraag of ze voldoende middelen hebben om elektronische betalingen – die door COVID-19 meer en meer de norm zijn geworden –bij een stormloop aan klanten aan te kunnen”, zegt Sam Arckens van CCV. Het bedrijf merkt een stijging van 30% in aanvragen. CCV wil horeca-uitbaters ook waarschuwen. “Haal uw betaalterminal uit zijn winterslaap door hem zeker 48 uur op voorhand opnieuw op te laden.”

Wouter Polfliet van (eet)café St Christophe uit Ieper is een van de klanten van CCV die graag snel een extra terminal wil voor de zomerbar en het terras achteraan zijn zaak.

“Voor de laatste sluiting door COVID-19 merkte ik dat de meeste klanten met de kaart wilden betalen, sommigen zelfs alleen contactloos. Daarom heb ik een CCV Compact als extra terminal gekozen bij de heropstart van mijn zaak. Op die manier bieden we meer service naar de klant toe en besparen we onszelf tijd en extra stappen.”
Wouter Polfliet van (eet)café St Christophe uit Ieper
Wouter Polfliet van (eet)café St Christophe uit Ieper


​Extra draagbare terminals

Veel uitbaters hebben enkel een vaste betaalterminal op de toonbank. Die gaan nu op zoek naar draagbare oplossingen.

“Hoewel klanten binnen mogen betalen, horen we dat velen toch weigerachtig zijn om naar binnen te gaan. Het is ook gewoon veel makkelijker om ze aan hun terrastafeltje buiten te laten afrekenen. Zeker met het sluitingsuur willen we ook vermijden dat iedereen binnen op hetzelfde moment dicht op elkaar gaat beginnen aanschuiven om af te rekenen”, zegt Arckens van CCV.
Sam Arckens, CCO van CCV
Sam Arckens, CCO van CCV

Daarnaast zijn er veel horeca-uitbaters die méér draagbare toestellen willen. “Als plots al het personeel buiten gaat werken, komen ze niet meer toe met die ene draagbare terminal. Ze nemen het zekere voor het onzekere en kiezen voor een tweede of zelfs derde toestel.”

CCV beschikt over een ruim aanbod aan betaaloplossingen. “We kunnen nog steeds snel schakelen en klanten van een oplossing voorzien, maar we raden toch aan om een bestelling niet langer uit te stellen”, zegt Arckens.

Haal de betaalterminal uit zijn winterslaap

De betaalleverancier raadt haar klanten ook aan om de betaalterminals een paar dagen voor het gebruik ‘uit hun winterslaap’ te halen. “Zeker voor draagbare terminals is het aangeraden om deze 48 uur op voorhand opnieuw op te laden”, weet Arckens.

CCV stelde een checklist samen waar horeca-uitbaters kunnen nagaan hoe ze goed en veilig hun elektronische betaalinfrastructuur opnieuw kunnen opstarten.

Diverse opties

Bij CCV merkt men vooral een stijging in de vraag naar draagbare betaalterminals die contactloze betalingen ontvangen. “Uitbaters dringen daar echt op aan. We stellen ze gerust: al onze mobiele betaaloplossingen aanvaarden contactloze betalingen.” Een overzicht van de drie types en de kostprijs vindt u terug via deze link.

“We stellen klanten vaak alternatieven voor waar ze niet aan denken, zoals de CCV Compact, een Android gestuurde betaalterminal die eigenlijk wat op een smartphone lijkt en erg geschikt is voor terrassen in de horeca.”

CCV Compact
CCV Compact

CCV kondigde eerder deze week ook een samenwerking aan met Ser.vi, een oplossing om makkelijk contactloos te bestellen door het scannen van een QR-code op de tafel. “COVID19 heeft echt voor een versnelling gezorgd in de ontwikkeling van dit soort oplossingen. We vinden het belangrijk dat we onze klanten kunnen bijstaan in veilige, snelle en betrouwbare betaaloplossingen van morgen”, besluit Arckens.

Perscontact

Meer info? Interviews of een reportage bij (eet)café St.-Christophe? Aarzel niet om contact op te nemen met Talking Birds Public Relations.

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.