CCV Frietrock wordt cashless

CCV Frietrock wordt cashless

Ieper – 2 september – CCV Frietrock, het gratis Ieperse festival dat dit jaar plaatsvindt op vrijdag 6 en zaterdag 7 september trekt dit jaar de kaart van het cashloos betalen. In samenwerking met naamsponsor CCV wordt ingezet op het mijden van cash betalingen voor drankjes en snacks.

Zo werkt het

Om het afrekenen van drankjes te versnellen, de foutenmarge te verkleinen en een veiligere omgeving te creëren, kan aan de bars van het festival niet langer cash worden betaald. Met een speciale Frietrock-betaalkaart en de standaard debetkaart kan worden afgerekend aan de diverse bars op de festivalweide.

 

“Deze kaart kan makkelijk opgeladen worden aan tal van oplaadpunten”, zegt CEO Dimitri Beck van CCV. 
CEO Dimitri Beck
CEO Dimitri Beck

 

De voorbije jaren werkte het festival nog met jetons, maar stapt nu van dit systeem af. Het verwerken van jetons is al bij al een vrij complexe operatie. 

 

“Eerst moeten festivalgangers lang aanschuiven om de jetons aan te kopen. Bij het afrekenen van de drankjes gebeurt het al snel dat jetons in de drukte vallen of dat er fout gerekend wordt. Dit soort problemen heb je niet met een cashloos systeem. Ook het natellen en het controleren van de vele vrijwilligers wordt door de oplossing van CCV een stuk eenvoudiger.”

 

Story image

 

Ruime expertise

Het betaalbedrijf met hoofdzetel in Ieper heeft een ruime expertise in het opzetten van cashloos betaalsystemen: ze pasten het principe eerder al toe bij KV Kortrijk en mag ook de Sportpaleis Group tot hun klanten rekenen.

 

CCV zet al jaren in op het aanbieden van nieuwe betaalervaringen die het leven van zowel de handelaren als de consument vergemakkelijken. Zo waren ze de eersten in België om contactloos betalen te introduceren.

 

“Al de betaalterminals van CCV aanvaarden zowel contactloze als klassieke elektronische betalingen. Contactloos betalen gaat supersnel. Een transactie duurt gemiddeld amper drie seconden”, stelt Dimitri Beck van CCV. “Contactloze betalingen – waarbij klanten hun betaalkaart tegen de betaalterminal leggen – worden meer en meer de norm in de entertainmentsector. Het is een uitermate geschikte manier voor betalingen onder de € 25.”

Meer info?

CCV Frietrock website

 

Over CCV

CCV zorgt al 20 jaar dat Belgische handelaren vlot betalingen kunnen ontvangen. Door een snelle en betrouwbare service groeide CCV uit tot de nummer twee op de Belgische markt met een marktaandeel van 20%. KMO’s de beste betaaldiensten aanbieden blijft een belangrijke focus, onder andere door een one-stop-shop-aanbod voor online en offline betalingen en value added services. CCV heeft ook alles in huis om banken en large retail flexibele omnichannel bouwstenen aan te bieden.

CCV België maakt deel uit van de CCV Group: door onze schaal kunnen we blijven innoveren én zijn we veel wendbaarder dan grotere spelers. CCV is marktleider in de Benelux en exclusieve partner van UNIZO voor alle betaaldiensten.

Meer dan 100 betaalspecialisten maken van CCV België een succes. CCV houdt in België kantoor in Ieper (hoofdzetel), Kortrijk en Hasselt (CCV Lab).