Elektronisch betalen wordt voortaan de norm bij de Sportpaleis Group: meer tijdswinst en comfort voor bezoeker

Elektronisch betalen wordt voortaan de norm bij de Sportpaleis Group: meer tijdswinst en comfort voor bezoeker

Oplossing van CCV en StarNet maakt van elektronisch betalen de nieuwe standaard

Antwerpen – 24 april 2019 – De Sportpaleis Group NV kondigt vandaag aan dat ze elektronisch betalen in al haar vestigingen (Sportpaleis, Lotto Arena, Vorst Nationaal, Capitole Gent, Ethias Arena en Ethias Theater, Expo Hasselt en de Stadsschouwburg Antwerpen) mogelijk maakt. De groep komt daarmee tegemoet aan de wensen van haar bezoekers. Dirk Vanhoudt, CFO van de Sportpaleis Group: “We zetten sterk in op beleving door perfecte events aan te bieden en daar past een gestroomlijnd betaalproces bij. Bezoekers willen niet uit de sfeer raken door lang te moeten aanschuiven.” De Sportpaleis Group gaat op termijn al haar vestigingen uitrusten met de betaalterminals van CCV, die worden gekoppeld aan het StarNet ProfiPay-systeem.

Eerst in het Sportpaleis en de Lotto Arena, daarna in alle vestigingen

Het is sinds kort mogelijk om ‘food en drinks’ elektronisch af te rekenen in het Sportpaleis en de Lotto Arena in Antwerpen. In de volgende maanden volgt Vorst Nationaal. Later dit jaar kan er ook elektronisch betaald worden in de Antwerpse Stadschouwburg, Capitole Gent en de Ethias Arena en Ethias Theater in Hasselt. 

“De bezoekers willen geen tijd verliezen met lang aanschuiven. Meer en meer bezoekers hebben overigens vaker een bankkaart op zak dan cash”, zegt Dirk Vanhoudt. “Minder cash verhoogt de verwerkingssnelheid van bestellingen. Minstens even belangrijk is dat het comfort en de veiligheid voor zowel de bezoekers als de medewerkers ook toeneemt.” 

Kortom, inzetten op cashless biedt vele belangrijke voordelen aan de Sportpaleis Group: sneller, veiliger, kleinere foutenmarge en real-time rapportering door het StarNet systeem.

Oplossing van CCV en StarNet 

De Sportpaleis Group kiest voor een kassasysteem in combinatie met een betaalterminal. “Met de nieuwe technologie willen ook we een Sportpaleis Group-betaalkaart ontwikkelen”, zegt Dirk Vanhoudt van het Sportpaleis. In zo’n zogenaamd ‘closed loop’-betaalsysteem kunnen bezoekers met een speciale betaalkaart hun aankopen afrekenen binnen de hele Sportpaleis Group.

“Al de betaalterminals van CCV aanvaarden zowel contactloze als klassieke elektronische betalingen. Contactloos betalen gaat supersnel. Een transactie duurt gemiddeld amper drie seconden”, stelt Cindy Batteu, Key and Large Accountmanager bij CCV. “Contactloze betalingen – waarbij klanten hun betaalkaart tegen de betaalterminal leggen – worden meer en meer de norm in de entertainmentsector. Het is een uitermate geschikte manier voor betalingen onder de € 25.”

Het bedrijf uit Ieper voorziet voor de hele Sportpaleis Group ruim 300 betaalterminals.

StarNet levert met zijn ProfiPay-betaalsysteem een volledig uitgerust online kassasysteem.

Eddy Muylaert (CEO StarNet): “Sinds kort zijn er 200 kassa’s operationeel in het Sportpaleis en de Lotto Arena. Voor Vorst Nationaal voorzien we 70 verkooppunten, voor de Stadsschouwburg een twintigtal.”

 

Dirk Vanhoudt van de Sportpaleis Group, Cindy Batteu van CCV en Eddy Muylaert van StarNet staan ter beschikking van de pers voor interviews. 

 

Interviewaanvragen verlopen via Talking Birds Public Relations. Op aanvraag kunnen beelden worden gemaakt in het Sportpaleis.


Antwerps Sportpaleis nv wordt bestuurd door Jan Van Esbroeck en Jan Vereecke en is sinds juni 1997 de exploitatievennootschap van het Antwerpse Sportpaleis. De provincie Antwerpen is de naakte eigenaar van het gebouw. In 2007 werd de exploitatie toegevoegd van de Lotto Arena, die in een Publiek-Private Samenwerking met de stad Antwerpen werd gebouwd naast het Sportpaleis.

De Sportpaleis Group ontstond na de exploitatie-overname van de Ethias Arena, het Ethias Theater en Expo Hasselt in Hasselt (1 januari 2012) en breidde uit met Vorst Nationaal in Brussel (1 oktober 2013) en Stadsschouwburg Antwerpen en Capitole Gent (6 januari 2014).

 

 


StarNet is één van de snelst groeiende one-stop shops voor een volledige geïntegreerd oplossing in stadion- en event management. 

Sinds 1998 is StarNet, onder leiding van Eddy Muylaert, gespecialiseerd in toegangscontrole, cashless betaalsystemen, ticketing, accreditatie oplossingen en full service event oplossingen

Met meer dan 20 jaar ervaring, een uitgebreide lijst aan referentieprojecten (Schalke 04, Jupiler Pro League, Sportpaleis Groep, Internationale Jumpingwereld,…) en dit gekoppeld aan een uitstekende 24/7 service, maakt van StarNet de aangewezen partner voor uw projecten.

Zowel organisator, als bezoeker genieten steeds van de individuele en professionele aanpak van StarNet!

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.