UITNODIGING: Voorstelling resultaten onderzoek elektronisch betalen in België

UITNODIGING: Voorstelling resultaten onderzoek elektronisch betalen in België

(digitaal, 29 maart om 10u). Meest volledige onderzoek naar visie handelaren en consumenten naar aanleiding van de verplichting elektronisch betalen in de zomer van 2022

Vanaf 1 juli wordt elektronisch betalen verplicht in België. Dat betekent dat alle handelaren een vorm van elektronisch betalen moeten aanbieden.  

Maar hoe kijken handelaren en consumenten daar tegenaan? Wat zijn de cijfers en houdingen tegenover elektronisch betalen? Hoeveel handelaren bieden vandaag al een vorm van elektronisch betalen aan en hoe staan de ‘non believers’ hier tegenover? En wat de met consument? Hoe vervelend vindt die het dat er niet elektronisch betaald kan worden in handelszaken? 

CCV stelt op 29 maart om 10 uur de resultaten van het grootste onderzoek naar elektronisch betalen van de laatste jaren digitaal voor.  

 “In het licht van de wetswijziging willen we de status en de drijfveren van handelaren en consumenten rond elektronisch betalen in kaart brengen. De resultaten zijn vaak verrassend en bieden een uniek en volledig inzicht in de boeiende wereld van het elektronisch betalen”, zegt Sam Arckens, CCO van CCV SME Benelux.  

De onderzoeksresultaten worden voorgesteld ter gelegenheid van een digitale persconferentie. Deelnemers aan deze conferentie krijgen naderhand een samenvatting van de onderzoeksresultaten doorgestuurd, voordat de resultaten met het brede publiek worden gedeeld. 

Programma: 

10u Verwelkoming door Sam Arckens 

  • Tijdslijn verplichting elektronisch betalen 
  • Eerdere wetswijzigingen/mijlpalen zoals verbod doorrekenen transactiekosten 
  • Wetswijziging kadert in plan minister Van Peteghem 
  • Waarom dit onderzoek? 
  • Wie is CCV? Rol in het Belgisch elektronisch betalen 
  • Hoe vragen stellen? Mogelijkheden interviews na de voorstelling 

10u15 Voorstelling onderzoeksresultaten door Sylvie Vanthomme, customer insights manager van CCV Group 

  • Wie hebben we bevraagd?  
  • Wat zijn de belangrijkste bevindingen? 
  • Inzichten handelaren 
  • Inzichten consumenten 

10u45 Conclusies en beleidsaanbevelingen door Sam Arckens 

10u50 Mogelijkheid tot het stellen van vragen in groep 

11u Mogelijkheid tot digitale een-op-een interviews 

 

Praktisch?

Bedankt om uw aanwezigheid te bevestigen

Klik hier om het evenement in uw kalender toe te voegen.ics 3 KB
Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.