Primeur: Handelaren grensstreek verlost van tweede betaalterminal

Betaalbedrijf CCV en Franse bank Crédit du Nord slaan handen in elkaar

Ieper 7 maart 2018 –Belgische betaalterminals verwerkten tot vandaag de Franse betaalkaart Carte Bleue tegen ongunstige voorwaarden. Handelaren in de grensstreek hebben daarom noodgedwongen vaak een Belgische en een Franse betaalterminal. Daar komt nu verandering in door de samenwerking van CCV en Crédit du Nord.

“Je ziet het vaak in de grensstreek: handelaren die twee betaalterminals op hun toonbank hebben staan om geen Franse klanten te mislopen. Dit zorgde voor veel gedoe: handelaren moesten contracten afsluiten met twee verschillende betaalbedrijven en twee betaalterminals kopen of huren. Ook de rapportering en de administratieve overlast zijn navenant”, weet Sam Arckens (CCO bij CCV Belgium).

 

“De toekomst is aan de nichespelers”

Handelaren in de grensstreek kunnen vanaf nu bij CCV terecht om het Franse betaalschema te ontvangen. Het betaalbedrijf uit Ieper werkt hiervoor samen met de Franse bank Crédit du Nord. “In het DNA van CCV vinden we de strategie van onze eigen bank terug: professionele en vernieuwende klantgerichte dienstverlening”, stelt Bruno Raes, directeur Benelux Desk van Crédit du Nord. “Leveranciers van betaaldiensten zijn succesvol als ze zich richten op de noden binnen bepaalde niches, zoals in dit geval de handelaren in de grensstreek. Dit geeft ons vertrouwen in deze samenwerking.”

 

Bij Meubelen Gaverzicht en Okay (Deerlijk en Moeskroen) zijn ze erg tevreden met deze nieuwe dienst. “Wij krijgen veel Franse klanten over de vloer en hadden tot voor kort dus twee betaalterminals nodig. Het feit dat alles nu op één CCV-terminal kan, is zeer positief voor ons en voor de klanten. Ook de administratie is hierdoor een pak eenvoudiger. In plaats van twee servicecontracten met twee verschillende partijen hebben we nu tenminste een aanspreekpunt”, weet Dominique Derycke van Meubelen Gaverzicht en Okay.

 

Concreet?

De Carte Bleue-transacties komen op de nieuwe Crédit du Nord-rekening van handelaren. De transacties worden verwerkt op basis van de voorwaarden van de bank. Crédit du Nord ontwikkelt een aanbod op maat voor elke klant, op basis van de verwerkte volumes.

Contacteer ons
Annelies Boddez Talking Birds
Annelies Boddez Talking Birds
Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.