Payconiq QR-code nu ook op betaalterminal

Payconiq QR-code nu ook op betaalterminal

“Handiger voor handelaars met alle betaaloplossingen centraal op de betaalterminal, extra manier voor klanten om te betalen zonder de terminal aan te raken”, zegt Sam Arckens, CCO van CCV.

 

Ieper/Brussel 29 april 2020 – Betalen met de Payconiq by Bancontact-app kan nu voor het eerst ook op de betaalterminal, bij handelaars die klant zijn bij CCV. Tot voor kort konden gebruikers de Payconiq QR-code voornamelijk scannen op een sticker naast de kassa, nu kan de code voor het eerst ook worden gescand op het scherm van de betaalterminals. “Handelaars kunnen hierdoor supermakkelijk Payconiq als betaalmethode aanbieden op hun CCV-betaalterminal,” zegt Nathalie Vandepeute, CEO van Payconiq by Bancontact. “Mobiel betalen wordt zo nog toegankelijker.”

 

Zo werkt het

Wanneer een klant met de smartphone wilt betalen op de betaalterminal van CCV, verschijnt een unieke QR-code op het scherm van de terminal. De klant van de handelaar opent de Payconiq by Bancontact-app en scant de code. Is de betaling geslaagd, dan krijgen zowel de klant (op zijn smartphone) als de handelaar (op zijn terminal) een bevestiging. 

Story image

 

Alle betaaltransacties onder de € 5, dus ook die met Payconiq, zijn gratis bij CCV. 

 

Handiger voor handelaar én klant

 

Handelaars met een CCV-betaalterminal kunnen nu dus alle betaalmethodes op één toestel aanbieden: debetkaarten, kredietkaarten, maaltijdcheques en QR-codes. 

 

“De klant moet het bedrag dus niet meer invoeren en de handelaar krijgt een bevestiging op zijn terminal”, aldus Sam Arckens van CCV. 
Story image

 

CCV is de eerste aanbieder van betaaldiensten die de mobiele betaaloplossing Payconiq op de betaalterminal implementeert in België. “Door een samenwerking in heel de Benelux zijn we erin geslaagd deze belangrijke innovatie voor handelaars en consumenten mogelijk te maken”, klinkt het bij CCV.

 

 

“Als leveranciers van betaaldiensten, worden we in volle coronacrisis ook geconfronteerd met de veelgesteldevraag naar meer ‘hygiënische’ betaalmogelijkheden. Mobiele betalingen zoals het scannen van de Payconiq QR-code zijn een extra manier om te betalen zonder de betaalterminal aan te raken, naast contactloze betalingen met de kaart”, vult Arckens nog aan.

 

 

Mobiel betalen stilaan de standaard

 

Deze innovatieve samenwerking tussen Bancontact Payconiq Company en CCV haakt in op het succes van mobiel betalen in België. “Niet elke consument heeft nog een portefeuille op zak, maar wel een mobiele telefoon. Het is dan ook logisch dat mobiel betalen stilaan de norm wordt”, aldus Nathalie Vandepeute van Bancontact Payconiq Company. 

Story image

 

“De smartphone evolueert inderdaad naar een alles-in-één betaalmiddel, daar zijn we ons bij CCV absoluut van bewust”, beaamt ook Arckens. 

 

Het merendeel van de terminals van CCV werd de voorbije weken aangepast en kan Payconiq QR-codes genereren. Deze QR-codes kan de consument makkelijk scannen met de Payconiq by Bancontact-app.

 

 

 

Over CCV

CCV zorgt al 20 jaar dat Belgische handelaren vlot betalingen kunnen ontvangen. Door een snelle en betrouwbare service groeide CCV uit tot de nummer twee op de Belgische markt met een marktaandeel van 20%. KMO’s de beste betaaldiensten aanbieden blijft een belangrijke focus, onder andere door een one-stop-shop-aanbod voor online en offline betalingen en value added services. CCV heeft ook alles in huis om banken en large retail flexibele omnichannel bouwstenen aan te bieden.

CCV België maakt deel uit van de CCV Group: door onze schaal kunnen we blijven innoveren én zijn we veel wendbaarder dan grotere spelers. CCV is marktleider in de Benelux en exclusieve partner van UNIZO voor alle betaaldiensten.

Meer dan 100 betaalspecialisten maken van CCV België een succes. CCV houdt in België kantoor in Ieper (hoofdzetel), Kortrijk en Hasselt (CCV Lab).