Wintersolden scheerden geen hoge toppen, volgens betaalbedrijf CCV

Ieper 1 februari 2018 – De wintersolden konden de verwachtingen niet inlossen. Het aantal verwerkte elektronische betaaltransacties lag tijdens de voorbije soldenperiode dan wel 6,93% hoger dan in 2017, maar deze groei is niet groter dan de stijging van het marktaandeel van CCV. Het gemiddelde transactiebedrag lag ook 5,74% lager (€ 78,05).


Wanneer vorig jaar nog een stijging met wel 12,99 % werd genoteerd in vergelijking met het jaar daarvoor, ligt de groei met 6,93% dit jaar duidelijk lager. “Wij verklaren deze stijging door een groei van het marktaandeel van CCV en de verdere daling van het aantal cash-betalingen”, weet COO Tim Meersschaut. Het bedrijf uit Ieper concludeert in lijn met eerdere berichtgeving dan ook dat de solden dit jaar zeker geen doorslaand succes waren.


Transactiebedrag daalt van € 82,81 naar € 78,05

Het gemiddelde transactiebedrag daalt met € 4,76. “Het elektronisch betalen van kleine bedragen neemt sterk toe. Deze trend zet zich al jaren door, onder andere door inspanningen die Bancontact en Maestro hieromtrent leveren”, vult Meersschaut nog aan.


Voor de berekeningen van deze cijfers houdt CCV rekening met alle betalingen (debetkaarten en kredietkaarten, online en offline) op de Belgische betaalterminals die het bedrijf beheert. CCV is de nummer twee op de Belgische markt met een marktaandeel van 30%.

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.