Hoe ziet de toekomst van de betalingsindustrie eruit?

Hoe ziet de toekomst van de betalingsindustrie eruit?

CCV Digital Exchange maakt van 8 tot 22 oktober de balans op van de toekomst van de betalingsindustrie.

Ieper - 6 oktober 2020 – Hoe beleefde de betalingsindustrie de crisis? En wat zijn de nieuwe tendensen? Een semester na het begin van de gezondheidscrisis, organiseert CCV een serie webinars voor iedereen die interesse heeft in de toekomst van het betalingsverkeer. Tussen 8 en 22 oktober brengt CCV Digital Exchange internationale experten bijeen in vijf gratis online sessies. 

CCV Digital Exchange: 5 sessies, 11 deskundigen

Op 8 oktober lanceert CCV de eerste aflevering van een online serie die gewijd is aan de toekomst van het betalingsverkeer. In vijf sessies, die toegankelijk zijn voor iedereen, zullen experts op vlak van betalingen, marketing, technologie en ondernemerschap, live spreken en van gedachten wisselen tijdens rondetafelgesprekken. Het is de perfecte kans om even stil te staan bij de rol van de betalingsindustrie in deze nieuwe realiteit. Hoe kan technologie de koopervaring verbeteren? Wat zijn de nieuwe gewoonten van consumenten? Hoe zullen betaalapplicaties verder evolueren?

“Digital heeft veel bedrijven door de crisis heen geholpen. Deze onrustige tijden hebben een impuls gegeven aan de snelle en efficiënte implementatie van digitale diensten die voldoen aan de behoeften van de klant. De klantervaring is de afgelopen maanden ingrijpend veranderd. Bedrijven - groot en klein - moeten nu werken om deze relatie te laten voortduren.” Steven Van Belleghem, International keynote speaker

Steven Van Belleghem is auteur van diverse marketingbestsellers en een expert op vlak van klantenrelaties in de digitale wereld. Sinds 2014 is hij verbonden met Nexxworks, Zembro en Snackbytes. Hij zit in het panel van de plenary session van de Digitale Exchange op 22 oktober.

De consumentengewoontes zijn veranderd

De gezondheidscrisis van de afgelopen maanden heeft een blijvende impact op elke economische sector. De betalingsindustrie wilt vanuit de kern een echte actor van verandering zijn.

Eind maart drong het transactieverwerkingsbedrijf CCV er op aan om de drempel voor contactloze betalingen snel te verhogen. Een maatregel die sinds 14 april effectief in werking is getreden. De Belgen, die terughoudend waren om contactloze betalingen te gebruiken, geloven intussen in de veiligheid en betrouwbaarheid van dit betalingsmiddel. De contactloze kaartbetalingen zijn tussen februari en augustus 2020 in België meer dan verdubbeld (bron Febelfin).

“Corona heeft de consument een duwtje in de rug gegeven om bepaalde drempels te overwinnen in de adoptie van nieuwe betalingsmogelijkheden, zoals contactloos betalen. De consument ziet er nu meer dan ooit ook de voordelen van in.” ​ Malaika Brengman, VUB

Malaika Brengman is sinds 2005 hoogleraar aan de VUB. Haar onderzoek richt zich op consumentengedrag, koopgedrag en retailmarketing. Malaika Brengman zal meer in detail ingaan op de evolutie van het Belgische aankoopgedrag en in het bijzonder op de veranderingen als gevolg van COVID-19, tijdens de sessie van 15 oktober van de CCV Digital Exchange.

De CCV Digital Exchange agenda

De CCV Digital Exchange is een serie Webinars georganiseerd door CCV. De online sessies zijn gratis toegankelijk voor iedereen en worden via het Teams platform in het Engels gehouden. Registratie is verplicht. 

ccv.eu/digitalexchange

 

 

 

 

 

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.