Dit zijn de 6 grote trends op vlak van elektronisch betalen volgens CCV

Dit zijn de 6 grote trends op vlak van elektronisch betalen volgens CCV

"2019 is het jaar waarin 'cashloos' de norm wordt"

CCV onderzocht de betalingstrends, zodat handelaars, consumenten en overheid zich kunnen voorbereiden op de ontwikkelingen op vlak van betalen. In dit CCV Trends Report komen de zes belangrijkste trends aan bod. 

 

Dit zijn de zes trends:

  • Cash is (bijna) helemaal gedoemd te verdwijnen
  • Zelfbedieningswinkels breken stilaan door
  • Digitale gevaren afweren: cyberveiligheid, compliance en risicobeheer
  • Smartphone als alles-in-één betaalterminal
  • Het gebruik van gegevens voor een persoonlijke klantervaring
  • Van verschillende klantenkaarten naar één klantenkaart

 

Het einde van cash lijkt nabij. Binnenkort gaan we op andere manieren betalen en wordt vrijwel alles digitaal. Door het ruime aanbod aan gegevens gaat de klantenervaring nog persoonlijker worden. Kortom: 2019 wordt het jaar waarin nieuwe betaalmogelijkheden verschijnen en waarin oudere stilaan verdwijnen.

U vindt het trendrapport als bijlage.

 


Over CCV

CCV zorgt al 20 jaar dat Belgische handelaren vlot betalingen kunnen ontvangen. Door een snelle en betrouwbare service groeide CCV uit tot de nummer twee op de Belgische markt met een marktaandeel van 20%. KMO’s de beste betaaldiensten aanbieden blijft een belangrijke focus, onder andere door een one-stop-shop-aanbod voor online en offline betalingen en value added services. CCV heeft ook alles in huis om banken en large retail flexibele omnichannel bouwstenen aan te bieden.

CCV België maakt deel uit van de CCV Group: door onze schaal kunnen we blijven innoveren én zijn we veel wendbaarder dan grotere spelers. CCV is marktleider in de Benelux en exclusieve partner van UNIZO voor alle betaaldiensten.

Meer dan 100 betaalspecialisten maken van CCV België een succes. CCV houdt in België kantoor in Ieper (hoofdzetel), Kortrijk en Hasselt (CCV Lab).