Dit verandert op vlak van betalen in 2021: CCV Pulse trendrapport is beschikbaar

Dit verandert op vlak van betalen in 2021: CCV Pulse trendrapport is beschikbaar

Kernwoorden 2021: e-commerce, contactloos en getrouwheid

Ieper/Brussel, 15 februari 2021 – Leverancier van betaaldiensten CCV publiceerde zijn nieuwste rapport met een overzicht van de trends op het vlak van betalen. Deze editie is natuurlijk doordrongen van de snelle veranderingen op vlak van elektronisch betalen die een gevolg zijn van de COVID-crisis die het leven van zowel consumenten als handelaren tot in de kern raakt.

 

Dit zijn de 6 belangrijkste trends uit de betaalsector voor de volgende maanden

 

  • Trend #1: Verkopen gebeurt omnichannel – en dit keer écht
  • Trend #2: De nieuwe rol van betaalterminals – meer dan betalen alleen
  • Trend #3: Mobiel staat centraal bij shoppen en betalen
  • Trend #4: Consumenten nemen het heft in eigen hand met selfservice
  • Trend #5: Loyaliteitsprogramma’s en het betaalproces gaan hand in hand
  • Trend #6: De EU verruimt haar betalingsstrategie en zet nieuwe standaarden

 

“De vorige editie van CCV Pulse stond helemaal in het teken van de consument die meer keuze wil en flexibiliteit, zowel op vlak van manier van shoppen als van betaalmethodes. Een ding is zeker: COVID heeft dit alles nog versneld. E-commerce gaat in stijgende lijn. In april 2020 tekenden we een stijging van op van 30% in vergelijking met het jaar ervoor. Ook het aantal contactloze betalingen kende een spectaculaire groei. De customer experience van het elektronisch betalen ging ook veel sneller vooruit dan we hadden verwacht. Dit zal in 2021 nog belangrijke gevolgen kennen”, zegt Enny van de Velden, Voorzitter van de Board en CCO van CCV Group.
Enny van de Velden - copyright Harry Smits
Enny van de Velden - copyright Harry Smits

Meer info?


​Indien u meer informatie wenst over het rapport of een interview wil opzetten met een expert van CCV, dan kan dat op eenvoudig verzoek bij Talking Birds Public Relations.

Download uw exemplaar van het CCV Pulse rapport.

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.