Cor van de Velden, oprichter CCV op 91-jarige leeftijd overleden

ARNHEM/IEPER – Cor van de Velden, oprichter van CCV en initiator van pinapparaten in Nederland, is op 26 mei 2022 in Arnhem overleden. Dat heeft de Raad van Bestuur van CCV namens de familie van de Velden bekendgemaakt. De in 1931 in Hilversum geboren Van de Velden werd 91 jaar.

Van de Velden stond aan de wieg van cashless betalen in Nederland, en bouwde CCV uit door internationale overnames. Samen met zijn ex-vrouw Bep van de Velden richtte hij in 1958 accountantskantoor Van de Velden op, dat in 1967 werd omgedoopt in Computercentrum Cor van de Velden, wat later CCV zou worden. Wat begon als een klein accountantskantoor, groeide snel uit tot een toonaangevende betalingsdienstaanbieder. ​

Onder leiding van Van de Velden faciliteerde CCV de eerste elektronische betalingen in Nederland in de jaren tachtig en begin jaren 2000 met online betalen. In Nederland is CCV het eerste bedrijf dat giraal betalen mogelijk maakte, mobiele betaalterminals introduceerde, transacties begon te verwerken en meer. De ondernemersgeest van Cor en Bep van de Velden zit nu nog steeds diep verankerd in de cultuur en waarden van het bedrijf.

Van de Velden was algemeen directeur vanaf de oprichting tot en met 2012 en voorzitter van de Raad van Bestuur van CCV. Onder zijn leiding groeide het bedrijf in Arnhem uit tot een bedrijf dat nu 10 kantoren heeft in Nederland, België en Duitsland en, sinds zijn dochter Enny het stokje van hem overnam, actief is in meer dan 25 landen op het gebied van omnichannel betalen, met meer dan 1.000 medewerkers.

‘’Met het overlijden van Cor van de Velden is onze oprichter en een unieke man en bevlogen ondernemer van ons heengegaan’’, zegt Petra Teunis, voorzitter van de Raad van Commissarissen. ‘’Cor was met hart en ziel betrokken bij CCV. Zijn creativiteit, zijn bevlogenheid en zijn ondernemerschap, samen met zijn vermogen om kansen te zien en te pakken maakten hem een veelzijdige persoonlijkheid. Zijn gedachtengoed leeft voort in CCV. Wij zullen hem missen en wensen zijn familie veel sterkte met het verlies.’’ ​

Afscheid

De vlaggen gaan halfstok bij alle vestigingen van CCV. Het personeel is geïnformeerd en krijgt de gelegenheid om condoleancebijeenkomsten bij te wonen.

Van de Velden zal in naaste familiekring worden begraven.

Story image
Marjon Udo Talking Birds

 

EINDE PERSBERICHT

 

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.