CCV analyse: Sinterklaas zorgt voor duidelijke toename in online en offline betaaltransacties

CCV analyse: Sinterklaas zorgt voor duidelijke toename in online en offline betaaltransacties

Ieper, 5 december 2022 – “Er zijn dit jaar veel lieve kinderen”, verklaarde Sinterklaas al bij aankomst in het land. Dat merkt ook CCV, specialist in betaaloplossingen: in de week voorafgaand aan de verjaardag van de goedheiligman is er een overduidelijke toename in het aantal betaaltransacties, zowel online als offline. Dé piekdag online was woensdag 30 november met 31,47% meer betalingen dan op een gemiddelde woensdag. In de winkel zijn de meeste cadeaus verkocht op donderdag 1 december.

Als specialist in betaaloplossingen neemt CCV haar transactiecijfers in de periode voorafgaand aan Sinterklaas (14/11 tot en met 4/12) onder de loep.   

“Ondanks de economische onzekerheid dit jaar zorgt Sinterklaas voor een afgetekende toename in betaaltransacties. Lieve, en wellicht ook ondeugende, kinderen worden nog steeds door de Sint verwend. De goedheiligman lijkt ook gevoelig voor goede deals, want de toename in de betaaltransacties overlapt de actieperiode van Black Friday”, verklaart Sam Arckens CCO CCV in de Benelux

Bij de vergelijking van het aantal online- en offline betaaltransacties, ziet CCV dat Sinterklaas anno 2022 in het begin van de week liever online shopt. Richting het weekend gaat de voorkeur uit naar aankopen in de winkel. Zo is er op 1 december een daling in het aantal online transacties, terwijl in de winkels het aantal transacties dan juist met 10,76% toeneemt.  

“Ook Sinterklaas gaat onmiskenbaar mee met zijn tijd. Het online kopen van geschenken zal de komende jaren blijven toenemen”, zegt Sam Arckens CCO CCV in de Benelux

Meer informatie?  Aarzel dan niet om contact op te nemen met Talking Birds PR.

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.