CCV analyse: Black Friday leidt tot 8,67% meer transacties dan op normale vrijdag

CCV analyse: Black Friday leidt tot 8,67% meer transacties dan op normale vrijdag

Ieper, 28 november 2022 – CCV, expert in betaaloplossingen, ziet een kleine stijging van het aantal online transacties in de week voor en in het bijzonder op Black Friday. “We vermoeden dat de toename te verklaren valt doordat consumenten bewuster op hun uitgaven letten nu de kostprijs van levensmiddelen en energie enorm gestegen zijn. Met het oog op de feestdagen – Sinterklaas en Kerstmis - vinden mensen het de moeite waard om aankopen te doen met een mooie korting ”, zegt Sam Arckens CCO CCV in België en Nederland.

Als expert in betaaloplossingen neemt CCV haar online transactiecijfers van de aanloop naar Black Friday en Cyber Monday onder de loep.

Tijdens de Black Friday-actieweek, namen de transactiecijfers toe, met op de vrijdag 8,67% meer transacties dan op een "normale" vrijdag, zegt Sam Arckens CCO CCV in België en Nederland. ​

Het toenemende aantal online aankopen in de Black Friday-actieweek kan dit jaar verklaard worden door verschillende factoren. Het lijkt erop dat consumenten het zekere voor het onzekere nemen in moeilijke tijden.

Sam Arckens, CCO CCV in België en Nederland
Sam Arckens, CCO CCV in België en Nederland
“Consumenten weten niet wat de volgende maanden zullen geven op vlak van prijsstijgingen, toevoer van producten en hun eigen besteedbaar budget. Ze kiezen er wellicht voor om nu tegen een goede prijs cadeautjes voor het eindejaar in te slaan”, stelt Arckens.

De druk op de winkels neemt toe door hoge energielasten, steeds hogere huurkosten en stijgende loonkosten. Dit blijkt uit een onderzoek door Panteia, dat in opdracht van verschillende brancheorganisaties in de detailhandel is uitgevoerd. Deze toenemende druk op KMO’s is wellicht een reden voor ondernemers om de Black Friday week nog meer te gebruiken om hun omzet te verhogen en klantenbinding te starten.

Er is dit jaar ook een sterk tegengeluid van bedrijven die zich verzetten tegen Black Friday of CyberMonday. Verschillende bedrijven keren zich af van overconsumptie en het aanmoedigen van impulsaankopen. Sommige van deze organisaties gaan voor een alternatief en houden een zogenaamde “Green Friday’’ waarbij zij bijvoorbeeld bomen planten om zo iets terug te geven aan de aarde en het klimaat.

Meer informatie? 

Aarzel niet om contact met Talking Birds PR op te nemen voor meer informatie of voor interviewaanvragen. 

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.