Betaalmarkt nu écht open: CCV verwerkt Bancontact

Handelaren betalen geen abonnementskost meer voor Bancontact

Ieper/Brussel - 12 oktober 2017 – Vanaf vandaag kunnen Belgische handelaars bij CCV terecht voor de verwerking van hun Bancontact-transacties. CCV, de nummer twee op de Belgische betaalmarkt, krijgt een licentie voor het verwerken van Bancontact en gaat daarmee rechtstreeks de concurrentie aan met marktleider Worldline. CCV rekent consequent geen abonnementskost aan en ontwikkelt een aanbod op maat voor elke handelaar.

CCV biedt handelaars voortaan een totaaloplossing aan door zelf Bancontact-transacties te verwerken. CCV-klanten konden al Bancontact aanvaarden, maar het bedrijf stuurde die voor verwerking door naar Worldline.

Door zelf de Bancontact-transacties te verwerken heeft het bedrijf nu de ruimte om met een aanbod op maat van elke klant te komen. CCV maakt direct gebruik van die vrijheid om, zoals voor zijn andere producten, de abonnementskost voor Bancontact af te schaffen.

Concurrentie komt kwaliteit elektronisch betalen ten goede

“Het is belangrijk dat handelaren de keuze hebben tussen verschillende aanbieders. Een economie is pas gezond als er een goede dosis concurrentie is. Dat houdt iedereen scherp en kan alleen maar de kwaliteit en de service van het elektronisch betalen ten goede komen,” zegt Dimitri Beck, CEO van CCV België.
Dimitri Beck CEO CCV Belgium
Dimitri Beck CEO CCV Belgium
“Als favoriete betaalmiddel van de Belgen streeft Bancontact ernaar om elektronisch betalen voor iedereen toegankelijk en makkelijk te maken. We zijn zeer verheugd met de nieuwe samenwerking met CCV, aangezien dit ons in staat stelt om onze meest innovatieve producten aan te bieden aan een nieuwe gemeenschap van handelaars en hun klanten”, aldus Kim Van Esbroeck, CEO Bancontact Company.
CEO Bancontact Kim Van Esbroeck
CEO Bancontact Kim Van Esbroeck

Geen abonnementskosten meer voor Bancontact en andere voordelen

Door zelf Bancontact te verwerken heeft CCV de ruimte om elke handelaar het beste aanbod te doen:

  • Consistent met haar strategie, rekent het bedrijf geen abonnementskosten voor Bancontact aan.
  • De handelaar kan makkelijk het CCV-aanbod met dat van andere aanbieders vergelijken.

Van gesloten naar open betaalsysteem

De Belgische betaalmarkt is de laatste jaren grondig dooreengeschud, en niet alleen door de opkomst van de e- en m-commerce. Bancontact heeft zijn betaalsysteem opengesteld voor meerdere betaalverwerkers. Hierdoor is de keuze voor handelaars voor de integratie van Bancontact in hun winkelpunt toegenomen. De leveranciers van Bancontact bij de handelaar, ‘acquirers’, verwerken alle betalingen die in de fysieke winkel of online via Bancontact gebeuren, en storten het geld door naar de rekening van de handelaar.

Met de komst van CCV als verwerker van Bancontact-transacties wordt vandaag een volgende belangrijke stap gezet in het vrijmaken van het elektronisch betaalverkeer in België.

Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.