Afschaffing doorrekenen kosten elektronisch betalen is goed voor consument én handelaar

Betaalbedrijf CCV juicht beslissing minister Peeters toe

Ieper  9 februari - Vandaag besliste de regering dat het vanaf deze zomer verboden wordt om de transactiekosten voor het elektronisch betalen door te rekenen aan de klanten. Een goede zaak, vindt CCV: deze maatregel zal het elektronisch betalen verder stimuleren en is goed voor de handelaar én de consument.

Handelaar misloopt minder klanten

 

“Er is inderdaad een minderheid van handelaren die vandaag nog steeds de kosten doorrekenen. De realiteit is dat deze handelaren omzet en klanten mislopen. Klanten willen bij voorkeur met de kaart betalen en worden afgeschrikt door negatieve signalen zoals de vraag om te betalen om te mogen betalen”, zegt Sam Ackens, CCO van CCV.

 

De consument vindt dat elektronisch betalen vandaag de dag een deel is van de shopping-ervaring, net zoals bijvoorbeeld gratis parkeren.

 

“Wij geloven dat handelaren die de transactiekosten niet meer gaan doorrekenen daar snel de voordelen van gaan inzien: meer omzet, minder negatieve commentaar van klanten, veel minder administratie en een veiligere winkel wegens minder cash”, nog volgens Arckens.

 

Kostprijs elektronisch betalen sterk gedaald voor de handelaar

 

CCV biedt oplossingen op maat voor elke handelaar. “Het is onze ambitie om elke handelaar te begeleiden naar de beste betaaloplossing, zowel online als offline. Aan handelaren die erg veel kleine bedragen aanvaarden kunnen we zelfs een oplossing aanbieden waarbij het verwerken van de kleine bedragen gratis is”, vult Sam Arckens nog aan.

Contacteer ons
Over CCV

CCV is een internationale aanbieder van betaaloplossingen die meer dan 600.000 bedrijven bedient met end-to-end betaaloplossingen in Europa. Onze uitgebreide portfolio omvat transactieverwerking, online en closed-loop betalingen, acquiring-diensten en een breed scala aan instore en selfservice betaalterminals. Ons succes is gebaseerd op innovatie en een langdurige klantgerichte samenwerking via partnerships en met kmo's.